اخذ دریافت صدور فوری و ارزان گواهی گواهینامه ایزو ISO و IMS و HSE و CE و رتبه گرید پیمانکاری و رتبه و گرید انفورماتیک

4.9/5 - (30 امتیاز)

روش گرفتن ایزو

روش گرفتن ایزو

روش گرفتن ایزو چگونه است؟ چطور می توان گواهینامه ایزو گرفت؟ نحوه اخذ گواهینامه ایزو ، چگونه ایزو بگیریم؟ چطوری گواهینامه ایزو بگیریم؟ روش اخذ ایزو ، روند دریافت ایزو ، نحوه دریافت ایزو ، مدارک مورد نیاز برای اخذ گواهینامه ایزو چیست؟ و و و…. بسیاری سوالات دیگر که برای متقاضیان دریافت ایزو پیش میاید من باب اینکه روند دریافت گواهینامه ایزو چطوریه؟

البته ابتدا متقاضی گرفتن ایزو بایستی بداند که ایزو و گواهینامه ایزو چیست؟ شاید درون فضاهای مجازی همچون گوگل جستجو کنند. مقالات مختلفی را مشاهده و مطالعه نمایند. با مراکز مرتبط با گواهینامه ایزو همچون سیستم کاران که مقالات متعددی در تمامی مباحث ایزو گردآوری کرده است، برمیخورند. جهت مشاوره در خصوص کسب اطلاعات درباره ایزو و گواهینامه ایزو ، با ما تماس می گیرند.

ایزو چیست؟

ایزو ، سازمانی جهانی است که وظیفه تهیه و تدوین استانداردها را بر عهده دارد. هر استانداردی که تدوین می گردد از این سازمان منتشر می شود. کلیه کشورها در این سازمان عضویت دارند. ابتدا یک استاندارد درون سازمان ایزو تهیه و تدوین میشود. بعد از بررسی توسط اعضای سازمان ایزو و اخذ اکثریت آراء بعنوان استانداردی بین المللی بیان می شود.

سایت جهانی ایزو

سایت جهانی ایزو به آدرس www.iso.org میباشد. درون این سایت تمامی انواع استاندارد ایزو قابل مشاهده است.

متقاضیان اخذ انواع گواهینامه ایزو ، می توانند با رجوع به سایت ایزو ، کلیه استانداردهای مورد نیاز با کسب و کار خود را مشاهده نمایند.

انواع ایزو

انواع ایزو ها انواع و اقسام مختلف و متعددی دارند که میتوان آنها را چنین تقسیم بندی کرد: ایزو عمومی ، ایزو تخصصی .

ایزو عمومی

ایزو عمومی انواع و اقسام مختلفی دارند. ISO های عمومی که برای تمامی سازمانهای فعال در هر زمینه ای کارساز هست. میتوان عمومی ترین انواع گواهینامه ایزو را اینگونه طبقه بندی کرد:

ایزو 9001 ISO 9001 تحت عنوان سیستم مدیریت کیفیت می باشد

ایزو  9001 تحت عنوان سیستم مدیریت کیفیت ، عمومی ترین نوع گواهینامه ایزو هست. ISO 9001 مادر تمامی استانداردها و مهمترین نوع گواهینامه ایزو بشمار میاید. وقتی یک سازمانی بخواهد تنها یک ایزو بگیرد، توصیه اکید می شود ایزو 9001 را بگیرد. یا جهت دریافت هر نوع ایزو توصیه میگردد سازمان ایتدا ایزو 9001 را بگیرد و سپس به دنبال اخذ هر ایزو دیگری برود.

ایزو 14001 ISO 14001 تحت عنوان سیستم مدیریت زیست محیطی هست.

ایزو 14001 تحت عنوان سیستم مدیریت زیست محیطی ، یکی دیگر از عمومی ترین انواع ایزو هست. گواهینامه ایزو 14001 جهت کلیه شرکتها کاربردی هست. ایزو 14001 نشانگر اینست که سازمان متقاضی دریافت گواهی ایزو ، الزامات زیست محیطی را مد نظر قرار داده است. به طوری که فرآیندهای سازمان بر روی محیط زیست و عوامل زیستی (آب و هوا و خاک) تاثیر منفی نخواهد گذاشت.

ایزو 45001 ISO 45001 تحت عنوان سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی هست

ایزو 45001 با عنوان سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی یا حرفه ای ، دیگر ایزو عمومی هست. ISO 45001 غالبا به همراه ایزو 14001 اخذ می گردد و بنوعی این دو مکمل یکدیگرند و در کنار هم معنای تکامل یافته ای پیدا میکنند. بهترست یک سازمان وقتی میخواهد ایزو 14001 را بگیرد، ایزو 45001 را هم بگیرد. یا به همراه ایزو 45001 ، ایزو 14001 را نیز بگیرد.

البته ایزو 9001 ، ایزو 14001 و ایزو 45001 هر سه عمومی ترین نوع ایزو هستند که بهمراه یکدیگر دریافت می شوند. اخذ این سه کنار هم یک سیستم مدیریت یکپارچه را تشکیل میدهد. اصطلاحا به این سیستم مدیریت یکپارچه بطور مخفف IMS گفته میشود.

ایزو های مشتری مداری

ISO10002 سیستم مدیریت رسیدگی به شکایات مشتریان ایزو 10002

ایزو 10004 سیستم مدیریت سنجش رضایت مشتریان ISO 10004

ISO 10001 سیستم مدیریت کیفیت- رضایت مندی مشتریان- منشور سازمان ایزو 10001

ایزو 10003 سیستم مدیریت کیفیت- حل اختلاف مشتریان ایزو 10003

انواع ایزو تخصصی

ایزو تخصصی گروه دیگری از ایزو ها هستند. انواع ایزو تخصصی بخش عمده ایزو ها را تشکیل می دهد. برای هر تخصص و حرفه ای یک ایزو تعریف شده است. حتی برای برخی زمینه ها دو یا چندین ایزو تهیه و تدوین و تعریف گردیده است.

ایزو 29001 سیستم مدیریت کیفیت در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی ISO 29001

ISO 22000 سیستم مدیریت ایمنی در صنایع غذایی 

ایزو 27001 سیستم مدیریت امنیت اطلاعات ISO 27001

ISO 10015 سیستم مدیریت کیفیت- آموزش ایزو 100015

 

دیگر استانداردهای تخصصی ایزو

همچنین از دیگر استانداردهای تخصصی می توان این استانداردها را نام برد.

ایزو 29990 سیستم مدیریت کیفیت خدمات آموزش برای موسسات غیر رسمی ISO 29990

ISO 10006 سیستم مدیریت کیفیت- مدیریت پروژه ایزو 10006

ایزو 21500 سیستم مدیریت پروژه ISO 21500

ISO 20000 سیستم مدیریت خدمات IT ایزو 20000

ایزو 15189 سیستم مدیریت کیفیت ویژه آزمایشگاه تشخیص طبی ISO 15189

ISO13485 سیستم مدیریت کیفیت ویژه تجهیزات پزشکی ایزو 13485

ایزو 10668 استاندارد ارزش گذاری برند ISO 10668

 ISO 31000 سیستم مدیریت ریسک ایزو 31000

ایزو 26000 استاندارد مسئولیت اجتماعی ISO 26000

ISO 20815 استاندارد مدیریت  قابلیت اطمینان در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی ایزو 20815

ایزو 28001 سیستم های مدیریت امنیت برای زنجیره تامینISO 28001

و بسیاری استانداردهای تخصصی که بیش از دهها هزار هستند. نمی توان در اینجا به آنها پرداخت. شما متقاضی محترم می توانید جهت مشاهده تمامی آنها به سایت سازمان جهانی ایزو مراجعه نمایید.

 

روش گرفتن ایزو

روش گرفتن ایزو و نحوه دریافت ایزو از مسائل مهمی هست که در مبحث ایزو پیش میاید. توضیحات مختصری درباره ایزو داده شد. حالا به این امر مهم که سوال اکثریت متقاضیان اخذ ایزو هست می پردازیم. روش گرفتن ایزو چگونه است؟

مراحل اخذ ایزو

روش گرفتن ایزو و مراحل اخذ قانونی ایزو را اینچنین میتوان تعریف کرد.

هدف از گرفتن ایزو مشخص شود

نوع iso مورد نیاز شرکت تعیین گردد.

مراجع صادر کننده ایزو شناخته شود. اعم از مراجع صادر کننده ایزو ، نهادهای اعتبار دهنده ی ایزو و در نهایت نهادهای بین المللی رسمی و قانونی ایزو مانند iaf

سازمان صادر کننده ایزو مشخص گردد. نوع مرجع اعتبار دهنده به مراکز صادر کننده ایزو تعیین گردد.

مستندسازی و پیاده سازی سیستمهای مدیریتی متناسب با نوع استاندارد انتخابی تهیه و تدوین میگردد.

ممیزی صدور گواهینامه ایزو ( ممیزی داخلی ، ممیزی خارجی و ممیزی نهایی ) انجام می شود.

اصل مدرک ایزو اخذ گردد. همچنین رجیستری آن با کد رهگیری من باب میزان اعتبار و اصالت ایزو بررسی گردد.

مشخص کردن هدف از گرفتن ایزو

ابتدا بایستی شرکت متقاضی اخذ ایزو ، هدف خود را از اخذ ایزو معین کند.

برخی سازمانها طراحی و اجرا و مستند سازی و پیاده سازی اصولی ایزو را هدف خود قرار می دهند.

مناقصات هدف دیگر برخی از شرکتهاست که مثلا در حوزه های پیمانکاری فعالیت می کنند. آنها میخواهند درون مناقصات شرکت کنند.

در برخی موارد دیگر تبلیغات هدف شرکتها و سازمانها و اصناف مختلف هست.

گاهی شرکتها و سازمانهای تولید کننده میخواهند صادرات انجام بدهند. جهت صادرات به کشورهای دیگر قاعدتا نیازمند اخذ گواهینامه ایزو ، آن هم از نوع بین المللی هستند.

 

اخذ گواهینامه ایزو – جذب مشتری

به هر صورت هدف اخذ ایزو ، مطرح شدن در میان بازارهای جهانی و داخلی هست. این امر در نهایت منجر به جذب مشتری میشود.

رقابت نیز هدف بزرگی هست که موسسات مختلف جهت گرفتن ایزو دریافت میکنند. این شرکتها جهت رقابت با رقباشون اقدام به اخذ گواهی ایزو می کنند تا مشتریان رو به سمت خود جلب کنند.

پس در کل می بایست هدف شرکت از اخذ و گرفتن ایزو مشخص باشد. ابتدا هدف خود را از گرفتن ایزو معین کنید. انتخاب هدف میتواند جلوی بسیاری از هزینه های اضافی را بگیرد. همچنین باعث صرفه جویی در وقت سازمان خواهد شد.

تعیین نوع iso مورد نیاز شرکت

در اینجا شرکت متقاضی باید نوع گواهینامه ایزو درخواستی خود را مشخص کند. در بالا به طور مختصر به انواع ایزو پرداخته شد.

شناختن مراجع صادر کننده ایزو

شرکتهای صادر کننده ایزو در ایران بسیار زیاد هستند. همگی این شرکتها خود را معتبر معرفی می کنند. جالب اینجاست که همگی هم خود را معتبرترین میدانند. حتی برخی موارد نیز پیش میاید که خود را با چسباندن به نهادهای معتبر دولتی معتبرترین نشان می دهند. این در حالیست که شاید فاقد هر نوع اعتباری باشند. حتی ایزو هایی که صادر می کنند ممکنست فتوشاپی و تقلبی باشد.

پس چطور می توان استعلام و اعتبار ایزو را سنجید؟

نهاد بین المللی با عنوان IAF تنها نهاد بین المللی معتبر هست. نهاد IAF می تواند مجوز صدور ایزو را صادر کند. این نهاد از سوی سازمان جهانی ایزو به عنوان معتبرترین نهاد در خصوص ایزو است. در انجمن IAF تمامی کشورها عضو هستند.

کلیه کشورها عضو یا اعضایی را درون IAF دارند که اصطلاحا بهشان AB میگویند. مثلا تنها نماینده ایران مرکز ملی تایید صلاحیت ایران NACI هست. AB کشور آلمان DAKKS و AB کشور انگلستان UKAS هست. همچنین کشورهای دیگر اعضایی را دارند که در سایت IAF قابل مشاهده هستند. کافیست وارد سایت www.iaf.nu شوید.

نماینده کشورها درون سایت AB ، IAF ها هستند. تعداد AB ها فراوان هستند. جهت مشاهده کلیه AB های تحت اعتبار IAF به سایت انجمن IAF مراجعه نمایید.

AB ها تعداد زیادی مراجع صادر کننده ایزو را تحت پوشش خود قرار می دهند. به این مراجع صدور ایزو ، اصطلاحا CB میگویند. هر CB بایستی تحت اعتبار یک AB باشد.

 

گواهینامه ایزو ارزان و فوری

بدلیل زمانبر بودن و هزینه بر بودن این نوع گواهینامه ایزو ، شرکتها غالبا بدنبال ایندست مراجع نمیروند. به همین جهت یکسری مراجع دیگر هستند که تحت اعتبار IAF نیستند. این دست گواهی های ایزو فوری و ارزان و در کوتاهترین مدت صادر می گردند. همچنین با کمترین هزینه صادر خواهند شد. برای همین امر غالب شرکتها متقاضی اخذ چنین گواهی نامه های ایزو یی هستند.

مستند سازی و پیاده سازی ایزو

مستندات ایزو ، متناسب با نوع ایزو درخواستی تهیه می شود. سازمان دریافت کننده ایزو با توجه به مستندات ، ایزو دریافتی خود را پیاده سازی می کند.

CB های مختلفی اقدام به صدور گواهینامه ایزو می کنند. میزان سختگیری پیاده سازی ایزو بستگی بنوع مراجع صادر کننده ایزو دارد. برخی مراجع صادر کننده همان غیر IAF سختگیری نمیکنند و پیاده سازی اختیاری هست. اما برخی مراجع صادر کننده ایزو همان IAF ها سختگیری زیادی نشان می دهند.

علت فرار مدیران از پیاده سازی ایزو

صرف هزینه بالا و زمان زیاد، از دلایلی هست که غالبا مدیران شرکتها از پیاده سازی ایزو فراری می شوند. پیاده سازی ایزو مستلزم شرایطی هست که ضمن هزینه بر بودن زمانبر هست و سخت، و مدیران به همین دلایل از امر پیاده سازی فراری هستند.

ممیزی صدور گواهینامه ایزو

امور ممیزی یا بازرسی توسط CB ها صورت می گیرد. ممیزی به دو شکل انجام می گیرد:

ممیزی مستندات

انجام ممیزی میدانی و ثبت و صدور ایزو

CB ها به محل شرکت متقاضی ایزو ، ممیز می فرستند. ممیز انطباقها و عدم انطباقها را بررسی می کند. البته امروزه ممیزی براحتی میسر می شود. مراجع غیر IAF که صوری و حتی مجازی ممیزی را انجام میدهند. مراجع IAF هم امروزه سختگیری آنچنانی نمی کنند.

دریافت ایزو و رجیستری و اعتبار سنجی ایزو

متقاضی دریافت ایزو می باید جهت دریافت اصل ایزو خود از طریق مرجع صادر کننده پیگیر باشد. وقتی ایزو خود را دریافت کرد، بایستی اصالت و اعتبار آن را بررسی کند. چنانچه ایزو از مراجع IAF باشد، از طریق سایت IAF بایستی بابت رجیستری پیگیری شود.

اگر گواهینامه غیر IAF باشد، بایستی از طریق سایت درج در گواهینامه بابت رجیستری اقدام کرد. البته بایستی اشاره کرد کلیه این سایتها توسط اشخاصی مدیریت میشود که در ایران هستند چون دارای اعتبار جهانی IAF نیستند.

اخذ گواهینامه ایزو سیستم کاران

مرکز مشاوره و ثبت و صدور گواهینامه ایزو ، سیستم کاران یکی از اولین و بزرگترین مراکز در خصوص ثبت و صدور انواع گواهینامه ایزو ISO هست. سیستم کاران در خدمت متقاضیان ثبت و صدور گواهینامه ایزو میباشد. آخرین اطلاعات به روز در خصوص مسائل فنی و حقوقی را از ما دریافت کنید. در کوتاهترین زمان و با کمترین هزینه به ایزو مد نظر خود برسید.

4 پاسخ

  1. روش گرفتن گواهی ایزو را مرکز سیستم کاران برای ما خیلی ساده و روان کرد. بخاطر پیگیری و جدیت کارشناسان و تلف نکردن وقت شرکت ما جا داشت تا در اینجا از زحمات مرکز سیستم کاران تشکر ویژه نمایم.

  2. گواهینامه ایزو را چجوری میشه راحت و بدون دغدغه پیاده سازی استانداردهای ایزو بگیریم؟ شرکت ما فعلا از بودجه کمی برخوردار و نمیتونه هزینه‌های مشاوره و پیاده سازی را بده . آیا گرفتن چنین گواهی به صلاح و شما صادر میکنید .

  3. مراحل گرفتن گواهی ایزو ۹۰۰۱ از NACI ایران چگونه است؟ آیا میشه بطور مستقیم وارد سایت نهاد NACI بشیم و اونجا جهت اخذ ایزو ثبت نام کنیم؟ یا اینکه حتما باید از طریق مراکز مشاوره اقدام کنیم؟ هزینه دریافت یک گواهینامه ایزو با اعتبار ANCI چقدر هست؟

  4. گواهینامه ایزو مناسب برای ارزش گذاری برند چه نوع گواهی هست؟ تو بیشتر تبلیغات و مطالب تاکید به اخذ گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ برای تبلیغات و برند سازی شده ولی ما بدنبال سیستمی هستیم که بصورت اصولی و واقعی استانداردهای لازم در سطح مجموعه را اجرا کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مفید
لینکهای مرتبط و مفید