.
نحوه اخذ گواهینامه ایزو شرکتها
نحوه اخذ گواهینامه ایزو شرکتها دغدغه امروزه اکثریت شرکتها هست. گواهینامه ایزو امروزه به عنوان یکی از مهمترین گواهینامه های لازم برای شرکتهاست.
شرایط اخذ گواهینامه ایزو شرکتها چیست؟
ضوابط و شرایط اخذ گواهینامه ایزو شرکتها اصلا سخت و دشوار نیست. تمامی شرکتها که دارای یک دفتر مرکزی و یا یک مجموعه یا کارگاه فعال در حال انجام یک یا چند فرآیند باشند میتوانند انواع گواهینامههای ایزو را درخواست دهند.
سازمانها و شرکتها با هر نوع زمینه فعالیتی و هر تعداد پرسنلی میتوانند خواهان گواهینامههای ایزو باشند. البته یکسری عوامل همچون میزان همکاری مدیریت و سطح دانش کارکنان و کارگران نحوه اخذ گواهینامه ایزو را تسریع یا کاهش میدهد. نحوه اخذ گواهینامه ایزو برای شرکتها با انتخاب نوع گواهینامه ایزو نیز متفاوت میشود.
سازمان بین المللی استاندارد جهت انتشار قوانین و دستورالعملهای ایزو دست هر سازمان و مجموعهای را برای اخذ و دریافت انواع گواهینامههای ایزو باز میگذارد. نحوه دریافت گواهی نامه ISO و مراحل اخذ متناسب با زمان و میزان بودجه هر سازمانی متفاوت میشود.
نحوه اخذ گواهینامه ایزو ، نحوه گرفتن گواهینامه ایزو ، نحوه دریافت گواهینامه ایزو و نحوه اخذ و دریافت گواهینامه ایزو سؤال اغلب سازمانها و شرکتها میباشد. مهمترین مسئله در گذارندن مراحل گرفتن انواع گواهینامههای ISO انتخاب یک شخص یا مرکز مشاوره مجرب و متخصص در حوزه ایزو میباشد. مشاوران و کارشناسان مرتبط با حوزه کاری ایزو باید نسبت به اموزش، طراحی و پیاده سازی و حتی مراحل ممیزی نهایی و ممیزی مراقبتی انواع گواهینامههای ایزو تسلط کافی داشته باشند.
مشاور ایزو ، مشاوره ایزو
مشاوره ایزو فردی هست که دانش و آگاهی کافی نسبت به تمامی قوانین و الزامات سازمان بین المللی استاندارد ISO را دارد. مشاور ISO با عملکردی مناسب و مطلوب با مناسبترین قیمت در مدت زمان معینی در تحقق اهداف سازمانها و شرکتها وظایفش را باید انجام دهد. مشاوره ایزو شامل ارائه مراحل اخذ ایزو ، مدارک و شرایط ISO و تهیه نمونه مستندات ایزو و پیاده سازی استانداردهای ایزو میشود.
مشاور ایزو با ساز و کار شرکتهای صادر کننده گواهینامه ایزو آشنایی دارد و متناسب با اهداف هر مجموعهای مرجع مناسب صدور ISO را معرفی میکند. انتخاب مناسب گواهینامه ایزو متناسب با فعالیتهای مجموعه در گرو مشاوره و راهنمایی کارشناس ایزو به درستی انجام داده میشود.
شرکتهای ثبت و صدور گواهینامه ایزو کدامند؟
شرکتهای ثبت و صدور گواهینامه ایزو یکسری مراجعی هستند که تحت اعتبار و نظارت یکسری مراکز اعتبار دهنده فعالیت میکنند. مراجع صادر کننده گواهینامه ایزو را Certification Body یا اصطلاحاً CB مینامند. مراکز اعتبار دهنده را Accerdiation Body یا اصطلاحاً AB مینامند.
تمامی کشورهایی که تابع قوانین و الزامات استانداردهای ایزو هستند دارای حداقل یک AB رسمی و دولتی هستند. AB ها همان نمایندگان قانون گذار میباشند. سازمان بین المللی استاندارد ایزو جهت رسیدگی و نظارت به امور مراجعی که ثبت و صدور گواهینامه ایزو را انجام میدهند یک نهاد بینالمللی و معتبر بنام IAF را بوجود آورد. IAF مخفف International Accreditation Forum بمعنای انجمن اعتبار دهندگان بین المللی بعنوان نهاد بالا دستی AB ها فعالیت میکند.
یکسری AB ها نیز هستند رسمی و دولتی نیستند و بدون گرفتن اعتبار از انجمن IAF برروی یکسری مراجع صدور گواهینامه ایزو نظارت دارند و فعالیت داخلی دارند. بطور کلی مراجع صدور گواهینامه ایزو متناسب با نوع اعتباری که از AB بالا دستشان میگیرند به دو دسته تقسیم میشوند. مراجع ثبت و صدور ایزو تحت اعتبار یک AB رسمی و دولتی با عضویت در انجمن IAF و مراجع ثبت و صدور ایزو تحت اعتبار یک AB غیر رسمی و خصوصی بدون عضویت در انجمن IAF .
مراکز صادر کننده گواهینامه ایزو تحت اعتبار IAF شرکتهایی هستند که تحت اعتبار یک AB با عضویت در انجمن IAF ثبت و صدور گواهی نامه ایزو را انجام میدهند. مراجع صادر کننده گواهینامه ایزو بدون اعتبار IAF شرکتهایی هستند که تحت اعتبار یک AB بدون عضویت در انجمن IAF ثبت و صدور گواهینامه ایزو را انجام میدهند.
انواع استانداردهای ایزو کدامند؟
استانداردهای ایزو بصورت عمومی و تخصصی اکثر مشاغل و کسب و کارها را پوشش دادهاند. سازمان بین المللی استاندارد جهت همسان سازی و یکدست کردن قوانین و دستورالعملهای مختلف در جهان با انجام تحقیقات یکسری قوانین و الزامات را ایجاد کرده و بعد از تصویب اعضای سازمان منتشر نموده است. استانداردهای ایزو هم شامل سیستمهای مدیریتی در یک مجموعه و هم شامل محصولات و خدمات میشود.
استانداردهای سیستمهای مدیریتی ربطی به نوع محصول یا خدمت ندارد و فقط فرآیندهای انجام شده را مدیریت و نظارت میکند. بیشترین استانداردهای ایزو شامل محصولات و خدمات میشود ولی در کشور ایران پرکاربردترین استانداردهای ISO در حوزه سیستمهای مدیریتی میباشد. کلیه مشاغل صنعتی، خدماتی، آموزشی، درمانی، رفاهی و پیمانکاری و بازرگانی میتوانند قوانین و الزامات استانداردهای ایزو را در سطح مجموعه خود طراحی و اجرا نمایند.
سازمان بینالمللی استاندارد ISO در سایت رسمی به نشانی www.iso.org لیست کامل استانداردهای ایزو را منتشر کرده است. هر ساله متناسب با نیاز افراد جامعه و پیشرفت علم و تکنولوژی برخی قوانین و الزامات ایزو ویرایش و بازنگری شده و نسخه جدیدش منتشر میشود. مثلا در حوزه سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی یک استاندارد بنام OHSAS 18001 تدوین شده بود ولی نسخه جدید و کاملتر آن با نام گواهینامه ISO 45001 منتشر شده است.
مهمترین استانداردهای ایزو
مهمترین و پرکاربردترین استاندارد ایزو که بعنوان مرجع ایزوها در تمام مشاغل و حرفهها مورد استفاده قرار میگیرد گواهی نامه ISO 9001 تحت عنوان سیستم مدیریت کیفیت میباشد. ایزو ۹۰۰۱ با هدف افزایش و ارتقاء سطح کیفیت محصولات و خدمات مزایا و فواید بسیاری را برای هر مجموعهای بوجود میآورد. مشخص نمودن فرآیندهای اصلی و حذف کارهای تکراری و افزایش توانمندی کارکنان و کارگران و افزایش سودآوری و بهره وری بیشتر و توسعه پایدار از مهمترین فواید ایزو ۹۰۰۱ میباشند.
دو استاندارد ISO 14001 تحت عنوان سیستم مدیریت زیست محیطی و ISO 45001 تحت عنوان سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفهای دو گواهی مکمل یکدیگر هستند. ایزو ۱۴۰۰۱ با هدف رعایت اصول زیست محیطی و حفظ و صیانت از منابع طبیعی و ایزو ۴۵۰۰۱ با هدف رعایت اصول ایمنی در محیط کار و زیر ساختها در محیط کار و حفظ و صیانت از سلامت نیروی انسانی در یک مجموعه طراحی و اجرا میشوند.
ایزو ۹۰۰۱ و ایزو ۱۴۰۰۱ و ایزو ۴۵۰۰۱ از سری استانداردهای عمومی سازمان ایزو هستند. استانداردهایی همچون ایزو ۲۲۰۰۰ تحت عنوان سیستم مدیریت ایمنی در صنایع غذایی و ایزو ۱۳۴۸۵ تحت عنوان سیستم مدیریت کیفیت ویژه تجهیزات پزشکی و ایزو ۲۹۰۰۱ تحت عنوان سیستم مدیریت کیفیت – نفت و گاز و پتروشیمی و غیره از جمله استانداردهای تخصصی ایزو محسوب میشوند.
گواهینامه IMS سیستم مدیریت یکپارچه
سازمانها و شرکتهایی که سه گواهی سیستم مدیریت کیفیت و سیستم مدیریت زیست محیطی و سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفهای را در سطح سازمانی و فرآیندهایشان طراحی و اجرا کنند دارای یک سیستم مدیریت یکپارچه میشوند. سیستم مدیریت یکپارچه استاندارد تدوین شده از سوی سازمان ایزو نیست و تنها بعنوان یک اصطلاح Integrated Manegment systems یا سیستم مدیریت یکپارچه نام برده میشود. IMS نام اختصاری سیستم مدیریت یکپارچه میباشد.
سازمانها و شرکتهای خواهان ایزو با معرفی انواع شرکتهای صادر کننده گواهینامه ایزو و معرفی برخی از مهمترین استانداردهای ایزو میتوانند براحتی نحوه و مراحل اخذ گواهینامه ایزو را انجام دهند. شرایط اخذ گواهینامه ایزو و مدارک دریافت گواهینامه ISO اصلا سخت و دشوار نیست. و با برقراری ارتباط با کارشناسان مجرب مرکز ایزو کار ثبت و صدور گواهینامه ایزو براحتی انجام میشود.
نحوه اخذ گواهینامه ایزو شرکتها با CB های IAF دار
دریافت فرم ثبت نام گواهی ایزو و تکمیل آیتمها و مشخصات حقیقی و حقوقی منتسب به مدیر عامل مجموعه و سازمان متقاضی ایزو اولین مرحله پروژه اخذ ایزو میباشد.
قسمت دوم فرم مرتبط به انتخاب نوع و نام مرجع صدور گواهینامه ایزو میباشد. انتخاب مراجع صدور ISO نیز در گرو مشخص کردن اهداف سازمانی بدرستی انجام میشود. سازمانها و شرکتهایی که قصد صادرات کالا و محصولات و ارائه خدمات را دارند ملزم به انتخاب CB های تحت اعتبار IAF هستند.
قسمت سوم فرم مرتبط به انتخاب نوع گواهی ایزو یا گواهینامههای ایزو میباشد. هر سازمان و مجموعهای میتواند هر تعداد استانداردی را متناسب با فعالیت هایش است انتخاب کند. مشخصات مربوطه انتخاب و درخواست میشود.
قسمت چهارم از پروژه نحوه اخذ مرتبط با تهیه نمونه مستندات ایزو و پیاده سازی قوانین و الزامات ایزو میباشد. نمونه مستندات ایزو دومین مدرک لازم برای اخذ و دریافت گواهی ISO با اعتبار IAF میباشد. پکیج کامل مهمترین استانداردهای ایزو بصورت رایگان از طریق همین سایت دانلود نمایید یا بصورت واتساپ و تلگرام از طریق کارشناسان ایزو دریافت نمایید.
اجرای اصولی و تک به تک استانداردهای ایزو در اخذ گواهی ایزو با اعتبار IAF بسیار لازم و ضروری میباشد. کلیه مجموعهها و سازمانهایی که دانش پیاده سازی واقعی استانداردهای ایزو را ندارند میتوانند با تقاضای مشاور و کارشناس این مرحله را به بهترین شکل مطلوب انجام دهند.
ممیزی و بازرسی نهایی مرجع صدور گواهینامه ایزو
کارشناسان داخلی مجموعه خواهان ایزو با انجام یک ممیزی اولیه عدم انطباقات باقی مانده و نواقص احتمالی به جا مانده را برطرف می کنند. و مجموعه را برای ممیزی نهایی بدست بازرس مرجع صدور گواهینامه ایزو تحویل میدهد. سر ممیز CB با اعتبار IAF با توجه به اینکه در امر طراحی و پیاده سازی استانداردهای ایزو سخت گیر هست بازرسیهای لازم را انجام میدهد.
ثبت و صدور گواهینامه ایزو با اعتبار IAF با رأی مثبت سرممیز صورت می گیرد. نحوه اخذ گواهینامه ایزو توسط CB بدون اعتبار IAF بدون انجام مراحل طراحی و اجرای استانداردهای ایزو است. شرکتهای صدور گواهی ایزو بدون اعتبار IAF با توجه به اینکه تحت نظارت و مدیریت یک نهاد معتبر بالادستی بنام IAF نیستند. در امر صدور گواهینامه ایزو نیز به شرکتهای خواهان ایزو سخت گیری نمیکنند.
نحوه اخذ گواهینامه ایزو شرکتها با CB غیر IAF
برقراری ارتباط با مرکز مشاوره ایزو و درخواست و تکمیل فرم سفارش ایزو
مشخص نمودن اهداف و انتخاب نوع مرجع صدور گواهینامه ایزو غیر IAF
مشخص نمودن زمینه فعالیت سازمان و انتخاب نوع گواهینامه ایزو
تهیه نمونه مستندات ایزو و ممیزی داخلی بصورت اختیاری
ثبت و صدور گواهینامه ایزو برای شرکت و سازمان متقاضی ایزو
2 پاسخ
تمدید اعتبار گواهینامه ایزو چگونه است؟ ایا گواهینامه های که از مراجع داخلی میگیریم به تمدید و ممیزی مراقبتی نیاز داره؟ ممنون میشم پاسخ را به ایمیل بنده ارسال کنید.
مشاور ایزو جهت مشاوره ایزو آیا بطور کلی متناسب با پروژه حق مشاوره میگیرد یا ساعتی؟ جهت اخذ گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ بهمراه اخذ گواهینامه HSE از سازمان اداره کار حدودا چقدر هزینه و زمان لازم هست. ثبت نام برای گرفتن گواهینامه های فوق حتما باید از طریق مراکز مشاوره انجام شود؟