اخذ دریافت صدور فوری و ارزان گواهی گواهینامه ایزو ISO و IMS و HSE و CE و رتبه گرید پیمانکاری و رتبه و گرید انفورماتیک

5/5 - (416 امتیاز)

روش دریافت گواهینامه ایزو

روش دریافت گواهینامه ایزو

روش دریافت گواهینامه ایزو متناسب با اهداف سازمان‌های متقاضی ایزو متفاوت می‌شود. اهداف هر مجموعه‌ای گزینه مناسبی برای انتخاب صحیح مراجع ثبت و صدور گواهینامه ایزو می‌باشد. مراجع صادر کننده گواهینامه ایزو بطور کلی در دو حالت IAF دار و غیر IAF ثبت و صدور گواهینامه ایزو را انجام می‌دهند.

سازمان‌ها و شرکت‌های خواهان ایزو که اهدافی همچون صادرات و طراحی و اجرای استاندارد‌های ایزو را دنبال می‌کنند باید توسط مراجع صدور ایزو IAF دار اقدام به دریافت گواهینامه ایزو نمایند. تبلیغات و برندسازی و روشهای بهتر مارکتینگی و بازاریابی وسیع‌تر و حضور در مناقصات و مزایده‌ها از جمله اهداف شرکتها هستند. این اهداف با انتخاب مراجع صدور ایزو غیر IAF محقق می‌گردند.

تعریف مراجع صدور ایزو IAF دار

تعریف مراجع ثبت و صدور گواهینامه ایزو با اعتبار IAF با معرفی سازمان‌ ایزو و نهاد IAF و مراکز AB و CB خیلی واضح‌تر و شفاف‌‌تر بیان می‌شود. شرکتها و سازمانهای خواهان ایزو به اشتباه تصور می‌کنند ثبت و صدور گواهینامه ایزو بر عهده سازمان بین‌المللی استاندارد ISO می‌باشد. ولی وظیفه سازمان ایزو ISO فقط و فقط تهیه و تدوین انواع استانداردهای ایزو می‌باشد.

سازمان ایزو جهت رسیدگی به امور شرکت‌هایی که ثبت و صدور گواهینامه ایزو را انجام می‌دهند یک نهاد ناظر با اعتبار بین المللی بنام International Accreditation Forum یا اصطلاحاً IAF را تأسیس نمود. نهاد IAF توسط هر یک از اعضایش اعتبار دهی و نظارت برروی کار شرکتهای ثبت و صدور گواهینامه ایزو را انجام می‌دهد.

اعضای انجمن IAF نمایندگان رسمی از طرف مراکز استاندارد هر کشور می‌باشند که با نام Accerdiation Body یا اصطلاحاً AB معرفی می‌شوند. هر کشور حداقل یک AB رسمی و دولتی دارد که قدرت نظارت و مدیریت بر تعداد زیادی مراجع صدور گواهینامه ایزو را دارد. مراجع صدور ایزو را Certification Body یا اصطلاحاً CB می‌نامند. CB هایی که تحت اعتبار یک AB با عضویت در انجمن IAF ثبت و صدور گواهینامه ایزو را انجام می‌دهند را مراجع صدور با اعتبار IAF می‌گویند.

 

تعریف مراجع صدور ایزو غیر IAF

مراجع اصلی صادر کننده گواهینامه ایزو در تمام جهان که بطور قانونی و رسمی فعالیت می‌کنند. همان مراجع صدور ایزو تحت اعتبار IAF هستند. در کشور ایران بسیاری از سازمان‌ها و شرکت‌ها بعلت وجود تحریم‌های اقتصادی و کمبود بودجه از عهده هزینه ثبت و صدور گواهینامه ایزو توسط CB های با اعتبار IAF بر نمی‌آیند. برخی شرکت‌های پیمانکاری نیز جهت حضور در مناقصات مدت زمان کوتاهی فرصت دارند. و از عهده گرفتن گواهینامه ایزو IAF دار بر نمی‌آیند. همچنین برخی مجموعه‌ها فقط دوست دارند جهت تبلیغات گواهینامه ایزو داشته باشند. و به دنبال اخذ گواهینامه ایزو با هزینه بسیار کم و بدون درد سر هستند.

عوامل فوق باعث شده‌اند یکسری مراجع صادر کننده گواهینامه ایزو بدون اعتبار و تأییدیه IAF توسط ایرانی‌ها ساخته شوند و نیاز سازمانها و شرکتهای خواهان ایزو را برآورده سازند. مراجع ثبت و صدور گواهینامه ایزو غیر IAF شرکت‌هایی هستند که تحت اعتبار یک AB بدون عضویت در انجمن IAF فعالیت می‌کنند.

شرایط دریافت گواهینامه ایزو چیست؟

دریافت گواهینامه ایزو نیازی به داشتن شرایط خاص و مقررات ویژه‌ای ندارد. سازمان‌ها و شرکت‌هایی که قصد اخذ و دریافت انواع استانداردهای ایزو را دارند ابتدا باید زمینه فعالیتی که دارند مشخص نمایند تا بتوانند استاندارد مورد نظرشان را بدرستی انتخاب نمایند. مشخص نمودن اهداف و انتخاب نوع مرجع صدور گواهینامه ایزو با توجه به میزان بودجه و زمانی که فرصت دارند نیز جز شرایطی است که باید مشخص نمایند.

تمامی سازمانها و شرکت‌هایی که یک دفتر مرکزی یا یک مجموعه فعال با هر تعداد پرسنلی داشته باشند می‌‌توانند انواع استانداردهای ایزو را درخواست دهند. نوع تولیدات و محصولات و نوع خدمات و حتی وسعت سازمانی و تعداد فرآیندها هیچ تأثیری در شرایط درخواست و سفارش گواهینامه ایزو ندارند.

روش دریافت گواهینامه ایزو معتبر

آماده سازی مدارک لازم جهت دریافت گواهینامه ایزو معتبر

درخواست فرم ثبت نام گواهینامه ایزو و تکمیل آیتم‌های فرم اولین مدرک لازم برای گرفتن گواهینامه ایزو می‌باشد. این فرم یا نامه بسیار ساده است و یکسری پرسش ساده و ثبت اطلاعات از مدیر و مسئول مجموعه و مشخصات سازمانی و مشخصات نوع اعتبار و نوع گواهینامه ایزو در آن قید شده است.

روش دریافت گواهینامه ایزو معتبر نیازمند فراهم سازی یک مدرک مهم و بسیار کاربردی دیگر بنام نمونه مستندات ایزو می‌باشد. منظور از نمونه مستندات ایزو چیست؟ سازمان بین المللی استاندارد ایزو ISO برای هر استانداردی که تهیه و تدوین نموده یکسری قوانین و الزاماتی را بعنوان مشخصه‌های فنی استاندارد مشخص نموده است. نمونه قوانین و الزامات مرتبط با استانداردهای ایزو را نمونه مستندات ایزو می‌نامند.

نمونه مستندات ایزو را چگونه تهیه کنیم؟ کاربران و متقاضیان انواع گواهینامه‌های ایزو همیشه دغدغه و استرس فراهم سازی نمونه مستندات ایزو را دارند و تصور می‌کنند باید هزینه بسیار زیادی برای این موضوع پرداخت نمایند. مشاوران و کارشناسان این مرکز این مژده و نوید را به شما می‌دهند که اصلا نگران نباشید و پکیج کامل نمونه مستندات مهم‌ترین و پرکاربردترین گواهینامه‌های ایزو را بصورت کاملا رایگان از ما دریافت نمایید.

تهیه نمونه مستندات ایزو باید توسط افراد متخصص و تحصیلکرده انجام داده شود تا هنگام طراحی و اجرای استاندارد‌های ایزو با موانع و عدم انطباقات کمتری مواجه شوید. نمونه مستندات ایزو در دو طبقه عمومی و تخصصی تعریف می‌شوند. مهم‌ترین و اساسی‌ترین نمونه مستندات شامل سه استاندارد ایزو ۹۰۰۱ و ایزو ۱۴۰۰۱ و ایزو ۴۵۰۰۱ می‌شوند. برخی نمونه مستندات ایزو لازم برای دریافت گواهینامه ایزو نمونه خط مشی کیفیت، اهداف کیفیت، چارت سازمانی، نمونه روشهای اجرایی و غیره می‌باشند.

تعیین مراجع صدور گواهینامه ایزو با توجه به اهداف سازمان‌ها

سازمان‌ها و شرکت‌های خواهان ایزو باید ابتدا اهداف و برنامه‌هایشان را مشخص سازند و همچنین نسبت به درخواست کارفرما آگاهی کامل داشته باشند. مرجع ثبت و صدور گواهینامه ایزو باید پاسخگوی نیاز مجموعه باشد و بتواند به برنامه‌های یک سازمان جامه عمل بپوشاند.

مراجع ثبت و صدور گواهینامه ایزو با اعتبار IAF رسمی‌ترین شرکتهای گواهی دهنده ایزو در تمام جهان هستند و می‌توانند یک جا و همزمان مزایا و فواید بسیاری را برای سازمانهای خواهان ایزو بوجود آورند. مدیران و مسئولان انواع کسب و کارها می‌توانند با دریافت گواهینامه ایزو و اخذ برچسب ایزو هم تبلیغات و برندسازی مؤثری داشته باشند و هم در بازاریابی و حتی در مناقصات حضوری موفق داشته باشند.

جلب اعتماد و رضایت مشتریان داخلی و خارجی و انجام صادرات نیز با دریافت انواع استانداردهای ایزو محقق می‌شود. مهم‌ترین مسئله و نکته در انتخاب مراجع صدور گواهینامه ایزو با توجه به اهداف سازمانی بررسی هزینه‌ها و زمان لازم برای اخذ ایزو می‌باشد. اگر مجموعه‌ای زمان کافی برای طراحی و پیاده سازی استانداردهای ایزو نداشته باشد نمی‌تواند مراجع ثبت و صدور گواهینامه ایزو با اعتبار IAF را انتخاب نماید.

تعیین نوع گواهینامه ایزو با توجه به زمینه فعالیت سازمان‌ها

سازمان‌ها و شرکت‌های متقاضی دریافت گواهینامه ایزو با انواع مشاغل و حرفه‌ها و با هر تولید و خدمتی می‌توانند انواع استانداردهای ایزو را درخواست کنند. انتخاب هر استاندارد باید با توجه به نوع حرفه و زمینه فعالیت انجام داده شود. استانداردهای ایزو در دو حوزه عمومی و تخصصی تهیه و تدوین شده‌اند.

استانداردهای عمومی برای هر نوع حرفه و شغلی تعریف شده‌اند و قابلیت استفاده دارند ولی استانداردهای تخصصی فقط برای یک حرفه و یک نوع کسب و کار تعریف شده‌اند. مثلا استاندارد ایزو ۹۰۰۱ تحت عنوان سیستم مدیریت کیفیت اولین و عمومی‌ترین گواهینامه ایزو است که در تمام مشاغل چه صنعتی چه تولیدی و حتی مواد غذایی به کار برده می‌شود.

استاندارد ایزو ۲۲۰۰۰ تحت عنوان سیستم مدیریت ایمنی در صنایع غذایی فقط برای مشاغل مرتبط با زنجیره مواد غذایی کاربرد دارد و مثلاً نمی‌توان در صنعت خودروسازی از قوانین و الزاماتش استفاده نمود. لیست کامل استانداردهای ایزو در سایت رسمی ایزو به آدرس WWW.ISO.ORG منتشر شده است. با توجه به اینکه برخی از درخواست کنندگان انواع گواهینامه‌های ایزو نمی‌توانند وارد سایت ISO شوند می‌توانند نام مهم‌ترین و پرکاربردترین استانداردهای ایزو را در همین سایت مطالعه و استفاده نمایند.

سازمان بین المللی استاندارد ایزو حدود ۲۲۰۸۸ تاکنون قانون و دستورالعمل جهانی را تهیه، تدوین و منتشر نموده است. برخی استانداردهای ایزو برای سیستم‌های مدیریتی و برخی دیگر برای محصولات و خدمات تعریف شده‌اند. استانداردهای ایزو در حوزه سیستم‌های مدیریتی مخصوصا عمومی بیشترین و پرکاربردترین نوع گواهینامه‌های درخواستی از سوی سازمان‌ها و شرکت‌های خواهان ایزو هستند.

استانداردهای پرکاربرد ایزو

لیست یکسری از استانداردهای ایزو عبارتند از:

استاندارد سیستم مدیریت کیفیت ایزو ۹۰۰۱ گواهینامه ISO 9001

سیستم مدیریت زیست محیطی ایزو ۱۴۰۰۱ گواهینامه ISO 14001

استاندارد سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی ایزو ۴۵۰۰۱ گواهینامه ISO 45001

سیستم مدیریت کیفیت – رسیدگی به شکایات مشتریان ایزو ۱۰۰۰۲ گواهینامه ISO 10002

 استاندارد سیستم مدیریت ایمنی در صنایع غذایی ایزو ۲۲۰۰۰ گواهینامه ISO 22000

سیستم مدیریت کیفیت – نفت و گاز و پتروشیمی ایزو ۲۹۰۰۱ گواهینامه ISO 29001

استاندارد سیستم مدیریت کیفیت ویژه تجهیزات پزشکی ایزو ۱۳۴۸۵ گواهینامه ISO 13485

طراحی و اجرای استاندارد‌های ایزو

ثبت و صدور گواهینامه ایزو توسط مراجع صدور ایزو با اعتبار IAF طراحی و اجرای استاندارد‌های ایزو را در میان فرآیندها الزام می‌کند. پکیج کامل و رایگان نمونه مستندات مهم‌ترین استانداردهای ایزو را توسط مرکز ما بصورت کاملا رایگان دریافت نمایید. جهت پیاده سازی واقعی استانداردها و سیستم‌های مدیریتی ایزو باید از افراد و کارشناسان مجرب استفاده نمایید. مشاوران و کارشناسان این مرکز نیز با درخواست متقاضیان خدمات مطلوب را با مشاوره‌های رایگان ارائه می‌دهند.

 

ممیزی و ثبت و صدور گواهینامه ایزو

ممیزی استانداردهای ایزو یعنی بازرسی و بازدید نهایی از تک به تک قوانین و الزامات استانداردهایی که اجرا و پیاده سازی شده‌اند. مدیران و مسئولان آگاه بهتر است قبل از ورود بازرس و سر ممیز مرجع به مجموعه‌شان یک ممیزی اولیه روی قوانین و الزامات اجرا شده توسط کارشناس داخلی انجام دهند تا مشکلات و نواقص احتمالی باقیمانده برطرف شوند. ثبت و صدور گواهینامه ایزو با بازدید نهایی و رأی مثبت سرممیز انجام داده می‌شود.

سازمانها و شرکتهایی که بدنبال گواهینامه ایزو با قیمت مناسب و ارزان هستند و تمایل به اخذ فوری گواهینامه ISO دارند با توجه به اهداف و نیاز کارفرمایان می‌توانند مراجع صدور گواهینامه ایزو بدون اعتبار IAF را انتخاب کنند. روش دریافت گواهینامه ایزو غیر IAF در زمان بسیار کوتاهی با هزینه کم و بدون هیچ گونه سختگیری انجام داده می‌شود.

یک پاسخ

  1. گواهینامه های ایزو فقط مختص شرکتها و مجموعه ها هستند یا اینکه مغازه دارها و شغل های خانگی هم میتونن از امتیازات گواهینامه های ایزو برای تبلیغات و برند سازی استفاده کنند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مفید
لینکهای مرتبط و مفید